Tip betreffende bouwgrond betaalbaar. Meer info hier!!

bouwgrondAls u tot de gelukkigen behoort die er in slagen goedkope grond te verkrijgen om een eigen huis te kunnen construeren, mag u in de handjes klappen. Veel mensen dromen ervan om weleens een eigen woning te bouwen. Maar dat lukt lang niet een ieder want bouwgrond is beperkt en ook doorgaans heel prijzig. Als u op zoek bent naar bouwgrond, dan is het wel zo gemakkelijk om op de hoogte te zijn van de ligging in de buurt waar u bouwterrein zoekt. Deze gegevens kunt u onder meer vinden op het web, zodat u al enig idee krijgt over tarieven, locatie, condities en dergelijk.

De prijs van bouwterrein


De prijs van bouwgrond varieert heel sterk, waarbij u kunt denken aan bouwterrein van 50 euro per vierkante meter tot wel bijna duizend euro per vierkante meter.
• De kosten van bouwgrond zijn eerst regionaal heel verschillend. In streken in Nederland waar bouwterrein heel schaars is zoals in de dichtbevolkte streken, is bouwgrond altijd veel prijziger dan in dunbevolkte streken. Denk hierbij aan het verschil Zuid-Holland versus Groningen.
• Hiernaast speelt de grootte van de kavel een rol. U betaalt per vierkante meter, dus het mag duidelijk zijn dat een grote kavel prijziger is dan een kleine.

Als u echter in een bepaalde wijk een kavel van 300 vierkante meter vergelijkt met een kavel van 1200 vierkante meter, dan zal de verkoopprijs per vierkante meter van de grote kavel dikwijls wat lager zijn.
• Ook het bestemmingsplan speelt een rol. Koopt u land in een villawijk, dan zal de prijs per vierkante meter meestal hoger zijn dan de prijs in een normale woonwijk.
• De prijs van bouwterrein op het land en buiten de bebouwde kom, is doorgaans lager dan in een gewilde woonomgeving in een dorp of stad.
• Indien de grond al bouwrijp is gemaakt, is de prijs per vierkante meter hoger dan als u dit zelf nog moet regelen.
• De vorm van het terrein en de ligging van de bouwgrond spelen ook een rol. Van een lang smal perceel zal de vierkante meter prijs minder zijn dan van een mooie rechthoek, ook al ligt deze bouwgrond in dezelfde straat. Een achtertuin op het zuiden is meer gewild dan op het noorden, dus ook dit heeft soms invloed op de prijs.

Koopprijs bouwterrein en opbouwen


goedkope bouwgrondDe prijs van de bouwgrond die gevraagd wordt kent u, zodoende als u er in slaagt een stuk bouwterrein te vinden, dan kunt u achterhalen of de koopprijs van het bewuste kavel bouwgrond vergelijkbaar (bekijk) is met percelen in dezelfde omgeving. Doch let ook op de volgende aspecten, want die kunnen als u gaat bouwen nog prijsverhogend werken. Ga nauwgezet na of de bouwgrond niet verontreinigd is, want als u een betaalbaar stuk bouwgrond koopt wat vervolgens verontreinigd blijkt te zijn en schoongemaakt moet worden, dan zou u wel eens duurder uit kunnen zijn dan u gedacht had. Vraag bij de bewuste gemeente de bouwvoorschriften na, die kunnen de koopprijs van een te bouwen woning ook hoger maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *