Meer weten over Linkbuilding uitbesteden Top adviezen

linkbuilding

Relevante Top Linkbuilding Experts in Utrecht

Op wat voor manier is linkbuilding belangrijk voor de SEO van uw site?

Linkbuilding is een ondergewaardeerd onderdeel van Zoekmachine Optimalisatie, Search Engine Optimalisation (SEO). In het verleden zijn er veel amateurs mee aan het werk gegaan en hebben hier veel mee verpest. Waarschijnlijk is u ook al het een ander beloofd door fanatieke linkbuilders doch er zijn er maar weinig die ook echt resultaat opleveren. Knowhow, expertise en weten waar je moet stoppen zijn heel cruciaal bij het ruilen van links (linkruil) of het verzoeken van backlinks (links die naar uw website toegaan). Als er niet op de goede methode mee om wordt gegaan kan linkbuilding zelfs negatief uitpakken voor uw webshop. Zo kan Google bij een update plotseling uw webshop volledig uit beeld laten verdwijnen.

Een Goede kwaliteits linkbuilding is nog steeds een essentiele factor bij het behalen van hoge posities in Google.

Linkbuilding is nooit uit beeld verdwenen, enkel het spel is veranderd, meer precies en moeilijker geworden. Omdat Google ook steeds slimmer wordt is het van betekenis om continu de kwaliteit van backlinks te bewaken. Meer is niet per definitie beter, juist niet. Duizend slechte backlinks zijn minder waard dan twee of drie backlinks van top kwaliteit.

Wat is SEO linkbuilding en wat heeft u eraan?
In het verleden betekende linkbuilding: zoveel mogelijk links bijeenzamelen die naar uw weblocatie verwijzen. Net als gewone gebruikers surfen zoekmachines ook het world wide web af op zoek naar de volgende site en de volgende. Van de ene link klikken dagelijks duizenden bots op zoek naar te indexeren sites. Geregeld worden er nieuwe paginas, nieuwe posts en nieuwe websites gebouwd. Zoekmachines willen deze zo snel mogelijk indexeren zodat ook zij nieuwe verse zoekresultaten kunnen bieden aan hun zoekers. Een simpele redenering zou kunnen zijn dat hoe meer backlinks er naar uw site verwijzen, hoe meer u wordt gevonden. In het verleden heeft dit wel enige tijd gewerkt, maar Google is al lang niet simpel meer. Je kunt Google niet foppen. Maar je kunt de zoekresultaten in Google wel sturen met de juiste manier van het bouwen van backlinks.

Linkbuilding tot de voordeur maar ook in uw website?

Wat heeft u aan een linkbuilding strategie als u uw eigen webshop niet op orde heeft? Een vliegtuig heeft een goede landingsbaan nodig. Een backlink heeft een goede landingspagina nodig. Als de backlink op een 404 pagina komt of op een pagina met andere inhoud dan in de backlink beloofd is, dan haakt niet enkel de bezoeker af maar ook Google. Als uw webshop qualitatief goede en relevante inhoud bevat zoals teksten, afbeeldingen, producten en downloads dan zal er automatisch naar uw site gelinkt worden en ontstaat er een aantrekkelijk natuurlijk linkprofiel. Dat is de beste manier van linkbuilding en het uitgangspunt. Door ernaast ook zelf actief te werken aan linkbuilding krijgt u uw webshop nog hoger in Google. Waar kunt u op letten bij linkbuilding op uw website:

Gaan de links naar uw webshop alleen naar de startpagina of ook naar subpaginas?
Gaan er vanaf de startpagina ook links naar de rest van uw paginas? Zo ja, met welke anchor tekst?
Komt de link op een werkende pagina in uw website of op een 404 foutmelding?
Is het thema van de pagina waar de link op staat gerelateerd aan het onderwerp van de pagina waar de link naar verwijst?

Wat is de kwaliteit van de websites die naar u linken?

Bevat de website waar de link op staat goede content, of is deze alleen maar gebouwd voor linkbuilding?
Hoeveel andere externe links staan er op de pagina?
Zit er een anchor text in de link?
Heeft u ook links vanaf een YouTube kanaal?
Heeft u links vanaf 2.0 websites?
Hebben de sites die naar u linken een hoge PR (PageRank)?
Zit er een zogenaamd no-follow of in de link verwerkt?
Is het een rechtstreekse link of gaat het via een verwijzing (redirect)?
Is het een betaalde link?

Linkbuilding moet natuurlijk overkomen
Het opbouwen van een goede linkstrategie heeft een heel belangrijk effect op uw posities in Google, maar dat is moeilijker en complexer dan het lijkt. De websites die naar uw website linken hebben ook weer backlinks nodig waardoor Google als het ware vanaf meerdere sites naar uw hoofdsite geleid worden. Een diffuus aantal links zonder strategie is als losse flodders schieten. Goede en serieuze linkbuilding met een vooruit bedachte strategie geeft een beter, bijna zelfs gegarandeerd resultaat.

Nog meer linkbuilding tips

Relevantie: verzamel alleen linkjes van sites die qua (lees verder) inhoud relevant zijn
Verzamel niet alleen links naar uw homepage, maar ook naar andere paginas van de webshop
Diversiteit: zorg dat er vanaf een grote diversiteit aan websites of social media links naar uw website worden geplaatst. Een heleboel links vanaf 1 domein of IP adres heeft niet zoveel zin
Domein leeftijd: links van relatief oudere websites hebben meer waarden dan links vanaf een dag oude website
Pagerank: de waarde van een website is bepalend voor de kracht van de backlink. Hoe hoger hoe beter
Verscheidenheid in de soort linken: wissel af tussen backlinks met een anchor text, simpele domeinvermeldingen, klik hier, lees meer, een afbeelding met link en een YouTube video met een link etc.
Wissel de zoekwoorden die je in de anchor text gebruikt af, focus niet teveel op 1 zoekwoord
Doe rustig aan, haastige spoed is zelden goed. Het moet organisch opgebouwd zijn en dat kost nu eenmaal tijd
Heb geduld. Alhoewel je tegenwoordig binnen een dag of zelfs een uur een website kunt lanceren, linkbuilding heeft een langere adem nodig. Besteed het uit of wees bereid hier wekelijks een paar uur in te investeren.

Meer over kwaliteits linkbuilding Utrecht:

Meer bronmateriaal over linkbuilding uitbesteden Utrecht.
Google Search voor kwaliteits linkbuilding Utrecht
Youtube Videos over linkbuilding uitbesteden
Lijst van Kwaliteits linkbuilding in Utrecht en omstreken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *